Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuur en organogram

Het Kinderpsychiatrisch Centrum in Genk is opgericht in 2002 als een ziekenhuisassociatie tussen het Ziekenhuis Oost-Limburg, het PZ Asster, het OPZC Rekem en Noorderhart Mariaziekenhuis Pelt. De exploitatie van haar bedden is toevertrouwd aan KPC Genk vzw. De Algemene Vergadering en Bestuursvergadering bestaan uit bestuurders van de 4 oprichtende ziekenhuizen, adviserende bestuurders, inhoudsdeskundigen-genodigden en de directie van KPC. 

Het voorzitterschap wordt opgenomen door de Heer Toon Lysens. De functie van algemene directie, directie zorgorganisatie en medische directie wordt respectievelijk waargenomen door mevr. Reina Abbink, mevr. Nathalie Nguemze en dr. Peter Emmery.

In KPC onderscheiden we een zorgprogramma voor Peuters en Kleuters, Lagere Schoolkinderen en Jongeren.  Artsen en medewerkers kiezen voor en worden toegewezen aan een bepaalde doelgroepwerking. Het organisatiedesign en het continu investeren in de samenwerkingscultuur, moeten ervoor zorgen dat medewerkers in de zorg en ondersteunende diensten, (beleids)artsen, teamcoördinatoren en directie elkaar vlot en op een gelijkwaardige manier blijven vinden. In het belang van de kinderen en jongeren, hun ouders en hun omgeving die beroep op ons doen en met wie we ook op een gelijkwaardige manier willen blijven samenwerken.

organogram